måndag 13 juni 2016

Ny passion


Jag har alltid tyckt om rosor. Men nu ÄLSKAR jag rosor :)

Rosor är trädgården drottning. De är tacksamma och klarar det mesta. Blommor ofta hela sommaren och doftar ljuvligt. Ger trädgården den där gammaldags romantiska känslan. Har planterat ett par nya som jag ser framemot ska blomma. På vår framsida är det blåsigt och skuggigt, då ska 'Louise Bugnet' passa utmärkt. En ros som tål tuffa lägen, nästan taggfri och som blommar rikligt från maj och långt in på hösten. Kan det bli bättre?! Den får små röda knoppar som sedan slår ut till vita blommor. Som nästan ser ut som grädde.

När jag var på jakt efter denna ros snubblade jag över en annan, 'A whiter shade of pale'. Ojoj, vilken ros. Vacker blekrosa färg. Mycket effektfullt mot de mörkgröna blanka bladen. Den är redan på gång att slå ut sina knoppar och jag har faktiskt svårt att sluta titta på den när jag är i trädgården.
Kan knappt vänta tills den slår ut helt!

Vi har några rosenbuskar sedan tidigare men jag är sugen på fler. Funderar på en vit 'New Dawn' som kan klättra vid det nyfixade staketet samt kanske en likadan på ett annat ställe där grinden ska byggas om. Tycker mycket om den rosa klassiska varianten och tänker att den vita måste vara minst lika fin. Någon som vet?

Får nog bli en ny tur till Flora Linnea i Helsingborg. Bästa stället att handla rosor på om man är i Skånetrakten. De odlar sina rosor på friland och har ett av norra Europas bästa sortiment av just rosor. De är väldigt kunniga, hjälpsamma och har en underbar plantskola/butik.


1 kommentar:

  1. Har inte sett vit white dawn men älskar den rosa :) Kram M

    SvaraRadera