fredag 30 oktober 2015

Städning


I söndags sken höstsolen över oss nästan hela dagen och vi spenderade största delen av dagen med att höststäda i trädgården. Alla krukor med vissnande sommarblommor tömdes, krukorna tvättades och ställdes undan. Klippte ned lite buskar. Men framförallt så städade jag det lilla växthuset. Ojoj! När alla säckar var fulla med grönt var det svårt att föreställa sig att allt det varit inne i växthuset en timme tidigare :) Skrubbade rutorna med såpa och vatten. Tvättade av planteringsbordet, stolen och lyktan. Är ju första hösten med växthus för min del så vet inte riktigt om det finns något bättre sätt att rengöra invändigt och utvändigt för att få bort spår av växter, alger och smuts. Men ser ok ut iallafall :)
Än så länge är det inga minusgrader så olivträdet får stå kvar på platsen i lä på terassen. Citronträdet, Afrikas blå lilja och pelargonerna fick stanna inne i växthuset för att få så mycket ljus och sol som möjligt innan de får flytta in och övervintra i gästhuset. Ska ju bli en kall och sträng vinter har man spått så vågar inte chansa på att övervintra växterna i växthuset utan värme.
1 kommentar:

  1. Så mysigt och fräscht. Redo för att ta emot en frusen trädgårderare om det skulle komma en skur och en glöggmys framåt advent.
    Jag såpaskurar också, men i år får det minsann vänta till våren.
    Allt gott
    Anette

    SvaraRadera