onsdag 23 september 2015

Bilder från Alnarpsparken


Parallellt med min utbildning till trädgårdsarkitekt har jag börjat läsa en kurs på SLU i Alnarp, Hälsoträdgårdar. Otroligt spännande och inspirerande. Kursen passar mycket bra tillsammans med min andra utbildning och väver samman mina tidigare erfarenheter med, förhoppningsvis, framtidens. Alnarp är verkligen en fantastisk plats. I området ligger slottet som påminner lite om Harry Potters tycker jag ;) Slottet är väl egentligen inget riktigt slott utan gjordes redan på 1800- talet om till studentbostäder och föreläsningssalar. Men oavsett så är det inte alla universitet som kan skryta med ett eget slott.
Alnarpsparken är en underbar plats att befinna sig på. Stora områden men skog, mark och nästan alla träd, buskar, blommor och grönt som man kan tänka sig. Här växer mycket som egentligen inte trivs i vårt klimat men av någon anledning fungerar det... Allt, och då menar jag allt, är märkta med namn. Både på svenska och latin. Att promenera runt här är som att befinna sig i ett enda stort växtlexikon!

I parken finns två ganska stora blomsterodlingar. En med diverse perenner och en full med sommarblommor. Idag var det ganska tråkigt grått väder och såhär mellan sommar och höst såg perennodlingarna lite småtrötta ut. Älskar hösten och höstfärgerna men riktigt där är vi inte än. Sommarblommorna var dock fortfarande otroligt frodiga och blommade i alla färger. Hav av tagetes, rudbeckia, dahlia och underbara färger i vitt, silver och rosa. Här kommer en liten del av alla bilder som jag tog idag.


2 kommentarer:

 1. Vad spännande det låter med Hälsoträdgårdar och vilka fina bilder ;) Kram Sara

  SvaraRadera
 2. Inser att jag inte har varit i hela parken. MÅste nog åka dit igen och titta ordentligt.
  Tack för att du visar.
  Trevlig helg
  Annika

  SvaraRadera