lördag 10 januari 2015

Kommande skördSitter på nätet och klickar runt för fullt. Det börjar nämligen bli frö-dags. Älskar denna tiden. Drömma och göra upp planer för säsongens odlingar. Till våren kommer detta fantastiska växthus flytta in i vår trädgård.


Bild från Skånskabyggvaror.se


Här ska tomater, gurkor och kryddor växa. Även förra säsongens fikonträd kommer nog att placeras där. Tänker mig även att där ska stå en fin korgstol och ett vitt planteringsbord. Jaja, vi får se hur och vad det blir :)

Kring planteringslådorna i trädgården ska det rensas och fixas. Bort med täckbarken och istället ska ljus singel läggas ut runtomkring. Även tre eller fyra av lådorna ska försvinna. De är placerade under två stora fläderbuskar som skymmer solen och gör det mörkt. Sen ska det odlas plocksallad, bönor, jordgubbar och massa kryddor.


 Längtar till trädgården ser ut så här igen. Riktigt kliar i fingrarna. Efter att få gräva och bli skitig under naglarna.


Måste även visa en bild på min första egenodlade gurka nånsin. Provade i somras att plantera en planta på friland vid en varm södervägg och det fungerade finfint. Blev fem goda gurkor. Men hoppas såklart på större skörd i växthuset.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar